Köpvillkor

Generella villkor

Köpvillkoren och priserna i butiken kan komma att ändras utan föregående avisering. Försäljning i den automatiserade webbutiken sker endast till adresser i Sverige och är företrädesvis till för privatpersoner. Priserna anges i svenska kronor och inkluderar moms och frakt, ingenting tillkommer alltså utöver prislappen.

Beställningar som ska skickas utanför Sverige måste göras via e-post. För utlandsbeställningar tillkommer extra porto oavsett destination (mer information på engelska). Företag, organisationer m.m. beställer i första hand i företagsbutiken.

Beställningar av Grip till varje pris går direkt till Verbal förlag och omfattas därför inte av dessa köpvillkor. Kontakta Verbal förlag för exakta villkor.

Beställning

Vid betalning mot faktura är en beställning genomförd när du har bekräftat den i kassan. Den skickas då snarast.

Vid betalning med bankkort eller via bankgiro är en beställning genomförd och skickas först när betalning har erlagts. Genomför du inte betalningen anses varorna vara avbeställda.

Betalning

Betalning ska erläggas med någon av följande metoder:

1. Till bankgiro i förskott. Du får instruktioner efter att du gjort din beställning direkt i webbläsaren. Samma information kommer även som e-post. Det är enkelt att betala så här eftersom du bara behöver uppge ordernummer som meddelande. Beställningar som inte betalas expedieras ej. En bankgirobetalning tar en till två bankdagar, när pengarna kommit fram expedieras din beställning. Kvitto medföljer leveransen.

2. Direkt med säker kortbetalning (VISA/Mastercard) via Payson (mer info). Beställningar som inte betalas expedieras ej. Skulle du inte lyckas genomföra betalningen kan du alltså tryggt göra en ny beställning med annat betalsätt direkt efter. Kvitto medföljer leveransen.

3. Mot faktura i efterskott. Faktura medföljer leveransen. Betalningsvillkor 10 dagar. Du måste vara minst 18 år och du måste vara folkbokförd på leveransadressen. Maxgräns för köp mot faktura är 400 kronor. Efter förfallodagen debiteras dröjsmålsränta motsvarande riksbankens referensränta + 8% samt påminnelseavgift 60 kr per påminnelse.

Betalningsinstruktionen (bankgiro), betalningsbekräftelsen (betalkort) eller beställningsbekräftelsen (faktura) som du får med e-post är också din orderbekräftelse.

Frakt

Fraktkostnaden är inräknad i varornas pris, vilket innebär att inga kostnader tillkommer. Eventuell returfrakt betalas av köparen. Leverans görs med Posten som A-brev.

Kunduppgifter

Kunduppgifter hanteras digitalt i och med beställningen och lagras i ett slutet system i 90 dagar från beställningsdatumet, varefter de anonymiseras i databasen. Uppgifterna används bara för själva beställningen men lagras för att kunna hantera eventuella reklamationer eller andra kundfrågor.

Leveranssätt och leveranstid

Samtliga varor utom e-böcker skickas med Posten som A-brev i stötdämpande bubbelkuvert om inget annat anges. Expediering sker snarast möjligt, oftast samma dag som betalningen registreras. I kassan får du information om mer exakt leveranstid. Betalar du med bankgiro tar det någon dag innan pengarna kommit in på kontot, och först då kan beställningen skickas. Vid kortbetalning kommer din betalning fram omedelbart och den kan då expedieras snarast.

Beställningen kan också skickas till annan adress eller som gåva. Ingen kostnad tillkommer, men du får då kvittot som ett pdf-dokument till din e-postadress istället för på posten. Mer info…

Ångerrätt och returer

Skador under transport behöver inte köparen stå för. Eventuella anmärkningar eller returer på grund av ångrat köp ska göras inom 14 dagar från leverans. Vid ångrat köp får varorna inte vara använda eller skadade om full återbetalning ska göras. På inplastade varor får plasten ej vara bruten. Om en retur inte godkänns fullt ut på grund av t.ex. skador kan varorna återfås mot erläggande av ny fraktkostnad alternativt görs ett prisavdrag före återbetalning motsvarande skadorna.

Retur sker till avsändaradressen och returfrakten betalas av köparen. Skicka inte tillbaka skadade varor till att börja med, utan e-posta foto på skadorna. Returnerade varor ska vara paketerade på motsvarande sätt som de levererats. Efter godkänd retur återbetalas erlagt belopp snarast. Ange bankkontonummer för återbetalning vid retur.

Särskilda villkor för e-böcker

E-böcker är i formatet PDF vilket innebär att de är framtidssäkra och saknar kopieringsskydd eller annat DRM-skydd. Du har rätt att installera e-böcker på ett fritt antal enheter så länge de ägs och brukas av dig eller någon närstående. Du får dock inte göra dina exemplar tillgängliga för en större grupp och är personligt ansvarig för att så inte sker. Varje e-bok är vattenmärkt med köparens unika ordernummer och kan spåras till köparen.

E-böcker är PDF-dokument och levereras som e-postbilaga (ca 6 Mb). Om du skulle få problem med filen är det bara att höra av dig via e-post så kan alternativa digitala leveransmetoder ordnas utan kostnad (t.ex. Dropbox, Dropsend, Sprend).

Ångerrätt omfattar inte e-böcker som har hunnit levereras, eftersom de inte kan återlämnas på ett godtagbart sätt så som en fysisk produkt.

Kommentera