⚠️ Detta är en webbsida som tillhör den fiktiva sajten Telegrafen. Sidan togs fram som en del av marknadsföringsmaterialet
till romanen Kloaksajterna och låg då under eget domännamn i ett år. Den finns kvar på internet för arkivändamål. Läs mer...
Sverige bästa kloaksajt
22 May 2024
Är riksdagen inflitrerad av rysk säkerhetstjänst?
Den senaste tidens avslöjanden om den spionmisstänkte Ilja Ivanov har satt Sverigedemokraternas riksdagsgrupp i ett svårhanterligt läge. [Läs mer...]
Prenumerera på TELEGRAFEN+
Inom kort lanserar vi TELEGRAFEN+ där du för en låg månadskostnad kommer att få tilgång till exklusivt material... [Läs mer...]
Fler våldtäkter på festivaler under sommaren
Antalet våldtäkter på musikfestivaler ökar mer i Sverige än i jämförbara länder, vilket flera kriminologer nu säger till Telegrafen beror på den ökande... [Läs mer...]
Bidragsfuskade med barnbidragen – hade bara ett barn
En 40-årig kvinna i Malmö har nu avslöjats med att ha tagit emot barnbidrag och flerbarnstillägg för åtta barn när hon i själva verket bara hade ett barn. Fusket har möjliggjorts genom... [Läs mer...]
Kowalski (SD): ”Allt som sagts är lögn”
Riksdagsledamoten Jarek Kowalski (SD) avvisar alla uppgifter som har lagts fram om honom den senaste tiden.
– Ingenting är sant, säger han till TT.
Till Telegrafen säger han ingenting.
Men Telegrafens källor tyder på motsatsen. [Läs mer...]

Bilden: Jarek Kowalski befann sig trots dementierna på flygplatsen i Warszawa.

NY BOK GER FALSK BILD
Text: Aron Frankowski
En ny roman där TELEGRAFEN och Aron Frankowski har fiktionaliserats kommer nu ut på Verbal förlag. Boken är skriven av Kolbjörn Guwallius, till vardags journalist, och den ger en grovt felaktig bild av Telegrafens verksamhet.

För ett år sedan ringde Kolbjörn Guwallius upp mig. Jag trodde att han ville fråga om en av mina granskningar men i stället ställde han konstiga frågor om min privatekonomi. Det har tydligen resulterat i den här boken som heter Kloaksajterna (roligt ord i alla fall, det fick bli en slogan av det!), där han ger bilden av att Telegrafen skulle drivas med hjälp av svarta pengar.

Men jag är ingen rik man och har inga stora behov. Den som kommer hit till Seved i Malmö där jag bor i andra hand kan själv se att jag sitter med en gammal urtvättad flanellskorta i en sur fåtölj. Jag är inte den som lägger en massa pengar på saker. SWISHA GÄRNA TILL EN KAFFE!

Tyvärr har jag inte fått möjlighet att bemöta några av de påståenden som görs i boken. Den ges också ut under förespeglingen att den är en roman eftersom han antagligen inte lyckades få ihop ett reportage baserat på de rykten och insinuationer han verkar ha tagit del av.

Inom kort lanseras Telegrafens plustjänst och på sikt kommer förhoppningsvis sajten att bära sig genom intäkter från läsarna, men tills dess lever jag och min dotter på sparade pengar. [Läs mer...]

Stöd Telegrafen SWISH 123 161 7620
Telgrafen har råkat köpa ett antal av boken Kloaksajterna av misstag när vi gjorde vår research och nu behöver vi hjälp att bli av med dem eftersom Verbal förlag vägrar ta tillbaka dem. Fakturan ska snart betalas och vi riskerar stora problemz.

Vill du hjälpa oss? Swisha 189 kronor till nummer 123 161 7620 och ange "KLOAK" + namn och adress, så ser vi till att du får boken så snart som möjligt. Och ja det är sant, leverans är garanterad. Vi har exemplar så det räcker TYVÄRR.

Vad är det här för sajt egentligen?
×

Det här är förstås ingen riktig kloaksajt, om nu någon trodde det! Kloaksajterna är en roman av journalisten och författaren Kolbjörn Guwallius, utgiven på Verbal förlag 2019.

De var Sverigevänner, men blev varandras fiender. En satirroman om klickjakt och rivalitet på liv och död bland nättroll, konspirationsteorier och skandaler i den ”Sverigevänliga” rörelsen på internet.

Varken Telegrafen.nu eller Helabilden.nu finns på riktigt. Telegrafen och Hela Bilden är fiktiva sajter i boken och Aron Frankowski, Håkan Bergdahl, Robin Lönnstam, Ilja Ivanov, Jarek Kowalski och Linda Flarning är alla fiktiva karaktärer i boken. Det som står på sajterna är inte sant – men det är förjävligt ändå.

Köp Kloaksajterna

Kloaksajterna kan beställas direkt från Verbal förlag, från Bokus och Adlibris, samt köpas i välsorterade bokhandlar.

Verbal förlag Bokus Adlibris

Om boken

Sverigedemokraterna siktar på att bli Sveriges största eller näst största parti i valet 2018 så att det inte längre ska gå att ignorera, men partiet gisslas av ständiga skandaler. I frustration över mediernas bild startas egna, alternativa medier.

Riksdagsledamoten Robin Lönnstam ger den tidigare kommunpolitikern Aron Frankowski fria händer att bygga upp den SD-vänliga nyhetssajten Telegrafen. Men Frankowski upptäcker snart att han drar in fler klick och mer pengar genom att utnyttja sin insyn och sina kontakter för att granska sitt eget gamla parti. Hans illojalitet sticker i ögonen på Håkan Bergdahl som driver den konkurrerande SD-vänliga sajten Hela Bilden.

En kedja av händelser leder till att rivaliteten mellan de båda sajterna utvecklas till en fullskalig konflikt på liv och död.

Om författaren

Kolbjörn Guwallius (f. 1977) är journalist och författare, uppvuxen i Umeå och Jönköping och bosatt i Malmö. Han har skrivit de uppmärksammade granskande reportageböckerna Grip till varje pris (2014) och Ordningsvakter (2017) på Verbal förlag och reportageboken Sätta färg på staden (2010) på annat förlag. Kloaksajterna är hans debutroman.

Sagt om Ordningsvakter

»en skrämmande, mörk reportagebok ... en inblick i en mörk berättelse om maktutövning i det svenska samhället« – Svenska Dagbladet

»Att läsa frilansjournalisten Kolbjörn Guwallius wallraffande inifrån utbildningen är svindlande« – Sydsvenskan

Sagt om Grip till varje pris

»Storartad journalistik ... Boken avslöjar ett vådligt snedsteg i vårt rättssamhälles dunkel« – Situation Sthlm

»Välbehövlig granskning …Det blir kittlande som det största äventyr« – Sydsvenskan

Köp Kloaksajterna

Kloaksajterna kan beställas direkt från Verbal förlag, från Bokus och Adlibris, samt köpas i välsorterade bokhandlar.

Verbal förlag Bokus Adlibris

ISBN – inbunden: 978-91-87777-70-7
ISBN – e-bok: 978-91-87777-71-4
ISBN – nedladdningsbar ljudbok: 978-91-87777-72-1

Stäng den här rutan