Publicistklubben

Valnämnden i Publicistklubbens södra krets har föreslagit mig som ordförande för kretsen, vilket är mycket hedrande. Jag ser fram emot att – om jag blir vald – arbeta tillsammans med resten av styrelsen för att hålla debatten om yttrandefriheten och journalistikens roll levande även i min del av Sverige.

Publicistklubben har funnits sedan 1874 och arrangerar debatter och utfrågningar i publicistiska frågor. Föreningen fungerar också som remissinstans i medierelaterade frågor, delar ut priser och stipendier inom journalistik och är en av huvudmännen bakom organisationen som förvaltar det medieetiska systemet.

Om du inte redan är medlem i Publicistklubben så passa gärna på att bli det. Kravet för medlemskap är att du är yrkesverksam eller student med koppling till publicistisk verksamhet.

Årsmötet äger rum den 26 april. I samband med det arrangeras…

…Publicistklubben After Work:
Havererade medierna under #metoo?

I samband med årsmötet bjuds alla intresserade (dvs. även allmänhet) in till AW på Grand, Monbijougatan 17, Malmö. Facebookevent här…

Ansedda journalister betedde sig som aktivister under metoo, hävdar Lina Makboul i boken Revolutionens första offer, en personlig berättelse om att hamna mitt i den mediestorm man själv granskar. Hör Lina Makboul i samtal med Sydsvenskans Rakel Chukri.

Dessutom: Katia Wagner om arbetet efter 2020 års Lars Johan Hierta-stipendium.

Välkomna till Grand i Malmö onsdag den 26 april klockan 18:00!