Frilansuppdrag

Jag arbetar som frilansjournalist och fotograf samt driver egna kreativa projekt som författare m.m. Jag föreläser också utifrån mina böcker.

Jag bor i Malmö. Platsoberoende uppdrag och uppdrag i Skåne och på Själland är enkla för mig att utföra, men jag tar uppdrag även där längre resor krävs. Jag har körkort och tillgång till bil.

Jag är medlem i Svenska Journalistförbundet, Föreningen Grävande Journalister och Sveriges Författarförbund.

Skriva

Jag skriver gärna reportage, intervjuer, journalistiska analyser, krönikor med mera. Mina främsta kompetensområden är social hållbarhet, stadsbyggnad, det offentliga rummet, alternativkultur, gatukonst/graffiti och bevakningsbranschen. Jag har ofta uppdrag där jag både skriver och fotograferar. Läs några artiklar…

Jag har medverkat i bland annat KitMagasinet Filter, Metro, Svenska Dagbladet (länkar till exempelartiklar) och Tidskriften Stad (länk till information).

Fotografera

Jag fotograferar såväl till mina egna som till andras reportage. Mina fotografier har använts av såväl ett flertal publikationer som i böcker, av organisationer och inom offentlig förvaltning.

Jag använder mig av professionell reportagefotoutrustning från Canon och bildbehandlingsprogramvara från Adobe.

Illustrationer och formgivning

Jag kan göra illustrationer till och formge för vissa ändamål som inte hamnar i konflikt med journalistiken. Jag har bland annat formgivit såväl inlaga som omslag till ett flertal böcker, inklusive sådana jag själv har skrivit men även av andra författare.

Webbredaktör

Jag kan anlistas som frilansredaktör för webbaserade medier, till exempel Word press-baserade sajter och på sociala medier som Facebook och Twitter. Utvecklingsarbete, artikelförfattande, regelbundna uppdateringar, svar på kommentarer och moderering är sådant som kan ingå.

Föreläsa om gatukonst

Jag har skrivit en bok och gjort en film om gatukonst, graffiti och rätten till staden. Anlita mig som föreläsare i ämnet! Jag har bland annat medverkat som föreläsare i offentliga sammanhang på bibliotek, på konferenser och i undervisning på universitet och gymnasier samt för arkitekter och stadsplanerare. Jag har även fungerat som rådgivare i ämnet.

Bakgrund

Jag har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från Malmö högskola och har bland annat studerat genusvetenskap, engelska, drama-teater-film och dokumentärfilmsproduktion.

Jag är godkänd för F-skatt. Min firma heter Kooliproduktion och har funnits sedan 2002. Skrivande journalistik har varit min huvudsakliga sysselsättning sedan 2010.

Kontakt

Kontakta mig för mer information.